En urte ekstrakt hemmer utviklingen av bukspyttkjertelkreft


En urte ekstrakt hemmer utviklingen av bukspyttkjertelkreft


En urt nylig funnet for å drepe kreft i bukspyttkjertelen celler vises også å hemme utviklingen av bukspyttkjertelkreft som følge av anti-inflammatorisk egenskaper, ifølge forskere fra Kimmel Cancer Center ved Jefferson. Dataene ble presentert på den AACR 100 årlige møtet 2009 i Denver.

Thymoquinone, den største bestanddel av oljen ekstrakt fra et Midtøsten urte frø kalt Nigella sativa, utstilt anti-inflammatorisk egenskaper som redusert utgivelsen av inflammatoriske mediatorer i kreft i bukspyttkjertelen celler, ifølge Hwyda Arafat, MD, Ph.D., professor i kirurgi ved Jefferson Medical College av Thomas Jefferson universitetet og medlem av Jefferson bukspyttkjertelen, Biliary og relatert kreft Center.

Nigella sativa frø og olje brukes i tradisjonell medisin av mange Midtøsten og asiatiske land. Det bidrar til å behandle en rekke sykdommer, inkludert noen immun og inflammatoriske lidelser, sa Dr. Arafat. Tidligere studier har også vist det har anti-kreft effekter på prostata og tykktarm kreft.

Basert på sine tidligere publiserte funn at thymoquinone hemmer histone deacetylases (HDACs), Dr. Arafat og hennes kolleger sammenlignet anti-inflammatorisk egenskaper for thymoquinone og trichostatin A, en HDAC inhibitor som har tidligere vist seg for å forbedre betennelse forbundet kreft.

Forskerne brukte bukspyttkjertelen ductal adenocarcinoma (PDA) celler, noen som var forbehandlet med cytokin TNF-alfa å indusere betennelse. Thymoquinone avskaffet nesten helt uttrykk for flere inflammatoriske cytokiner, inkludert TNF-alfa, interleukin-1beta, interleukin-8, Cox-2 og MCP-1, en effekt som var mer overlegen effekten av trichostatin A.

Urten hemmet også aktivisering og syntese av NF-kappaB, en transkripsjon faktor som har vært innblandet i betennelse forbundet kreft. Aktivering av NF-kappaB har blitt observert på kreft i bukspyttkjertelen og kan være en faktor i bukspyttkjertelkrefts motstand mot chemotherapeutic agenter. Når dyr modeller av kreft i bukspyttkjertelen ble behandlet med thymoquinone, 67 prosent av tumorer var betydelig krympet og nivåer av proinflammatory cytokiner i tumorer ble betydelig redusert.

Betennelse har vært involvert i utviklingen av flere solid tumor malignancies. Kronisk pankreatitt, både arvelig og sporadisk, er knyttet til risikoen for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen.

"Dette er veldig spennende og romanen resultater," sa Dr. Arafat. "Ikke bare pasienter med kronisk pankreatitt kan ha nytte av dette, men også flere andre grupper med risiko for utvikling eller tilbakefall av kreft i bukspyttkjertelen, som høy risiko familiemedlemmer og post-kirurgiske pasienter. Effektene potente viser løftet for urt som potensielle forebyggende og terapeutisk strategi for kreft i bukspyttkjertelen. Enda viktigere, herb og olje er sikre når brukt moderat, og har vært brukt i tusenvis av år uten rapporterte toksiske effekter."