Forskere bruker Alfalfa planter å høste nanopartikler gull

Forskere bruker Alfalfa planter å høste nanopartikler gull


Vanlige alfalfa planter brukes som miniatyr gull fabrikker at en dag kunne gi nanoteknologi industrien en kontinuerlig høster av gull nanopartikler.

En internasjonal forskningsteam fra University of Texas-El Paso (UTEP) og Mexico avansert arbeidet på Stanford Synchrotron Radiation Laboratory (SSRL)--del av Stanford lineær akselerator Center (SLAC) i Menlo Park, California Forskerne bruker, som små fabrikker, det alfalfa naturlig, fysiologiske behov å trekke metaller fra mediet som de vokser. De fleste verdi er her at alfalfa trekker ut gull fra mediet og lagrer den i form av nanopartikler - flekker gull mindre enn en billionth av en meter over. Funnene er publisert i aprilnummeret til Nano bokstaver, en publikasjon av American Chemical Society.

"Denne studien er bare en av hundrevis av nyskapende prosjekter som utnytter de unike egenskapene til synchrotron røntgenstråler fra SSRL," sa Keith Hodgson, direktør for SSRL og professor i kjemi ved Stanford University.

Semiconductor industry har lenge verdsatt av oksidasjon motstand og termisk og elektrisk ledningsevne gull. Nå, den nådeløse og akselererende stasjon mot stadig mindre ledninger, koblinger og gjennom hull på stadig mindre halvledere enheter gjør egenskapene enda viktigere å folk som gjør veldig små ting. Derfor er nanoteknologi industrien svært interessert i prosessene som gull nanopartikler for nano-skala elektronisk og optisk enheter.