Kopp urtete kan hjelpe bekjempe brystkreft

Kopp urtete kan hjelpe bekjempe brystkreft

En tradisjonell urtete kan holde nøkkelen å bekjempe brystkreft, hevder forskere.

Ekstrakter av anlegget kjent som virgin's kappe som brukes som en medisinsk te i noen land, kan drepe kreftceller i reagensglasset.

Plante-baserte te er allerede full av kvinner i landlige Pakistan som har brystkreft, men inntil nå bruken som behandling har vært ansett som folklore.

Forskning av forskere ved Aston University, Birmingham og Russells Hall Hospital, Dudley, tyder det inneholder potent anti-kreft agenter som kan brukes enkeltvis eller sammen mot spredning av kreftceller.

Laboratorietester viste de arrestert veksten av celler i fem timer etter søknad og fikk dem til å dø innen 24 timer.

Anlegget, som har det botaniske navnet Fagonia cretica, finnes i arid, øde områder av Pakistan, India, Afrika og deler av Europa.

Professor Helen Griffiths og Professor Amtul R Carmichael, som ledet studien, fant urte te laget av ekstrakt av anlegget ødelegger kreftceller, men i motsetning til konvensjonelle kjemoterapi, behandling ikke skade normal brystkreft celler, dermed redusere bivirkninger.

Rapporter fra brystkreft lider i Pakistan foreslå anlegget pakke utløser ikke noen alvorlige bivirkninger som tap av hår, slippe blodprosent eller diaré.

Forskning, publisert i science journal PloS One, fant plante ekstrakt hadde en roman mekanisme som kan rette opp feil i celle DNA som normalt ville motstå tumor vekst.

Et svekket DNA svar ikke bare tillater at kreft å blomstre, hemmer det også måten kjemoterapi verk som reduserer effektiviteten.

Professor Carmichael sa lite sykehus 100 miles nord for Lahore i Pakistan begynte å bruke urtete 40 år siden for å behandle brystkreftpasienter.


Hun sa: "det ser ut til å holde dem i remisjon, selv om vi ikke kan bruke word kur på dette stadiet.

"Men de lever lenge uten å miste håret å sette på en stor mengde vekt eller opplever andre giftige bivirkninger forbundet med kjemoterapi, så vi er overbevist om dette ekstrakt har noe å bidra."

Hun sa strenge sikkerhetstester ville være nødvendig å utvikle et legemiddel basert på utdrag.

I dag urte te brukes til å behandle asiater, men det kan være forskjellige effekter i kaukasiske pasienter, la hun til.

Professor Griffiths sa mer forskning er nødvendig for å etablere rollen ekstrakt i kreft behandling, og det må påvises at dette ekstrakt er like effektive i å drepe kreftceller i kroppen det er innenfor et laboratorium.

Hun sa neste trinn er å identifisere hvilket element i anlegget er ansvarlig for å drepe kreftceller å til slutt kjører forsøk med pasienter.

Dr Caitlin Palframan, policy manager på Kreftforeningen, sa: "noen av de viktigste kreft-bekjempelse narkotika er opprinnelig avledet fra planter.

' Denne forskningen er på aller tidligste scenen, vi vil ikke vite for en stund om legemidler stammer fra dette anlegget vil være effektiv i behandlingen av brystkreft, men vi ser frem til å se noen fremgang.

"Vi vil anbefale kvinner med brystkreft som vurderer å bruke noen urte rettsmidler for å diskutere dette med sin lege først som noen kan forstyrre pågående kreftbehandling."

Emma Pennery, klinisk direktør for Breast Cancer Care, sa: "mye mer forskning ville være nødvendig å bygge på denne lille laboratoriearbeid ennå."